Toveri Budapestissa 2: Lisää Olutta

Tulipa taas vierailtua Budapestin kaupungissa tutkimassa viimeksi jääneitä kauppoja ja kuppiloita. Tällä kertaa listalleni kertyi vielä suurempi lista kohteita, jotka onneksi yhä sijoittuivat ryppäinä pääasiassa Pestin keskusta-alueelle. Kerron tässä käymistäni paikoista, sekä mitä oluita niissä maistoin. Paikallisista oluista voisin yleisesti sanoa, että Monyon ja Mad Scientistin tuotteet ovat säilyttänet, jopa kasvattaneet tarjontaansa niin baareissa kuin kaupoissa.

Rizmajer, Pepin, Legenda, Belga Sörözö, Krak’n Town, Monyo Cafe, Elezstö, Hops Beer Bar.

 

Belga Söröző/Belgian Brasserie Henri (Bem rkp. 12)

Budan rantabulevardilla sijaitseva belgialaisiin oluisiin erikoistunut kuppila oli varmaan yksi persoonallisimmista vierailun kohteistani Budapestissa. Craft Beer -teemaan hiukan väsyneenä nähtyäni sitä useimmassa paikassa matkallani, Belgian Brasserie Henri oli raikasta vaihtelua vanhanaikaisella sisustuksellaan ja klassikko-oluiden valikoimallaan. Pestin hintoihin verrattuna olut oli hiukan hintavampaa, 3-5e per tuopillinen, mutta valikoima olikin maailman arvostetuimpia Rochefortista Kwakiin.

Hoegaarden – Grand Cru 8,5%

 

Bestia (Szent István tér 9)

Moderni Yökerho/olutravintola Pestin turistialueen keskellä. Valikoima kattoi erilaisia tyylejä sekä useaa paikallista tuotetta. Valitettavasti toivomani “Duke Of Budapest” oli loppu baarissa vieraillessani. Palvelu oli mielestäni vähän hidasta ja vaikkakin olutta oli montaa erilaista, eivät maistamani oluet olleet kovin vakuuttavia. 2dl:n maisteluannos maksoi noin 2 euroa.

Hübris – Halál Dry Stout 4,2%

Guri – Hello Cherry 4,3%

Hekkelberg – Frederick Hekkelberg Pils 4%

 

Hops Beer Bar (Wesselényi u. 13)

Pestin bilekaupunginosan sydämessä sijaitseva enemmänkin skottilaisiin pienpanimoihin (Brewdog, Tempest) keskittynyt pieni ja mukava kuppila. Tunsin oloni tervetulleeksi, vaikka olinkin alkuillan ainoita asiakkaita. Baari oli koristeltu lattiasta kattoon lasinalusilla ja olutkoreilla. Skottipainotuksesta huolimatta löysin myös maukasta paikallista heidän muutamasta hanastaan. Hintaa tuli noin 2,5e 0,33 litran annoksesta.

Brew Your Mind – Yellow Haze APA 5,4%

 

If Jazz Cafe (Ráday u. 19)

Eläväisellä kävelykadulla sijaitseva jazzbaari, jossa on jopa livemusiikkia klo 20 jälkeen. Valitettavasti olin jälleen liian aikaiseen liikkeellä. Hanavalikoima oli surullinen, mutta pullovalikoima korvasi ainakin hiukan. Esiintymisten alkaessa voisin kuvitella voivani viettää enemmänkin aikaa If Jazz Klubilla, jammaillen iltamyöhään. Hinnat eurosta noin kolmeen.

Horizont – Flamand Porter (Bourbon Edition) 7,5%

 

Kandalló Kézműves Pub (Kertész u. 33)

Siisti, hiukan yökerhomainen pienpanimoravintola, jolla oli miellyttävä määrä paikallisia tuotteita suurella liitutaululla. Oluiden maisteluhinnat vaihtelivat 1.5 eurosta 3:een. Söin ravintolan perusburgerin, joka oli kohtuuhintainen ja oikein maittava tilaamani dipan kanssa. Suosittelen käymään lounaalla jos Budapestissa käyt.

Brew Your Mind – Evermind DIPA 8,2%

 

Krak’n Town (József krt. 31a)

Steampunk -tyylinen kahden kerroksen ravintola/yökerho. Alakerta oli suljettuna vierailupäivänäni, joka oli maanantai-ilta. Siellä on kuulemma vielä mielenkiintoisempaa sisustusta. Tarjolla oli niin muiden kuin omaakin olutta ja niitä osattiin kuvailla ja suositella kiitettävästi. Tunnelma Krak’n Townissa oli kohdallaan ja nautin olostani.

Krak’n Town – Krak’n Town IPA 6%

Erjesztők Klubja – Nitro Dark Ness American Porter 6,5%

 

Különleges Sörök Boltja (Hegedűs Gyula u. 32)

Hiukan muista kohteistani erillään, Margit -saaren korkeudella Pestin puolella, sijaitsi pieni ja ystävällisen palvelun omaava pullokauppa. Kauppa sijaitsi hiljaisella kadulla ja tunnelma oli hyvin rauhallista muutenkin. Valikoima koostui niin ulkomaisista tähdistä kuin myös paikallisista. Hinnat vastasivat mielestäni oluiden tasoa, mutta olivat silti etenkin suomalaisstandardilla huokeilta. Ostin mukaani esimerkiksi Omnipollon Noaa sekä Csuporin Kvass Alea.

 

Legenda Sörfőzde Pub (Király u. 78)

Lähellä Oktagonia löytyi hiukan hämmentävästi sisustettu pienpanimopubi. En osannut päättää, yrittikö baari olla brittipubi, unkarilainen perheravintola vai meriteemainen kuppila. Valikoima taasen oli hyvinkin vakuuttavaa; tarjolla oli vain omia tuotteita, mutta niitä olikin tarpeeksi täyttämään useampaakin hanaa ja monesta eri tyylistä myös. Palvelu oli myös ystävällistä, vaikkakin englantia baarimmikko osasi erittäin rajoitetusti. Saatiin kuitenkin hyvää olutta tuoppeihin verrattain vähällä vaivalla ja kilpailukykyisin hinnoin.

APA 4,5%

Farkas 12%

Irish Stout 4,5%

If Jazz Cafe, Rizmajer, Legenda, Kandallo, Elezstö, Marionett Craft Beer Bar, Krak’n Town, Bestia, Belga Sörözö.


 

Marionett Craft Beer House (Vigadó tér 1)

Erittäin ruman joenvarsihotellin pienpanimobaari oli yllättävän siisti ja simppelisti sisustettu. Tiskin taakse oli laitettu räsynukkeja roikkumaan, joka kai sitoi baaria kaimaomistajaansa. Tarjolla oli miellyttävä valikoima paikallisia pienpanimotuotteita, noin 2-3e maisteluhinnoin. Ulkona istuessa hotellibaarista parhaat näköalat kaikista kuppiloista.

Reketye – Ravasz Hód 6,5%

 

Monyo Café (Kálvin tér 7)

Monyon olutkahvila sijaitsee hyvällä paikalla Kálvin térin aseman lähellä. Sisustukseltaan paikka ei ole kummoinen, mutta panimon tuotteet ovat olleet aina mielestäni Budapestin parhaita ja täältä niitä saa parhaiten. Baaritiskille asennetut keinut olivat yllättävä ja hauska lisä! Auttavatkohan ne humalaisia asiakkaita pysymään pystyasennossa? Baarissa oli paljon asiakkaita ja hinnat olivat huokeita, n. 1,5€ – 2€ 2-4dl:n tuopista.

Monyo – Kölsch 4,5%

 

One Beer Bar (József krt. 63.)

Yökerho Corvinin aseman läheisyydessä. Tarjolla oli pääasiassa saksalaisia ja tsekkiläisiä lagereita. En ainakaan omalla vierailullani nähnyt lainkaan paikallisia tuotteita. Paikka onkin enemmän bilettämistä varten mielestäni. 0,3 -litrainen tuoppi maksoi n. 1.5€-2€.

Erdinger – Festweisse 5,7%

 

Pepin Craft Brewery (Tompa u. 26b)

Elesztöä lähellä sijaitseva pieni kulmabaari tarjosi muutamaa paikallista hanasta, sekä lisää pulloissa. Palvelu oli mielestäni ystävällistä ja asiantuntevaa. Suurta naapurin biergardenia karsastaville paras lähialueen paikka, jos oluthammasta kolottaa. Hinnat vaihtelivat 2€sta noin 3€n.

Fehér Nyúl – IPA 6,5%

 

Rizmajer (József krt. 14)

Viimeksi ollessani Budapestissä olin pettynyt, koska Rizmajerin pääkuppila sijaitsi niin kaukana keskustasta. Tällä kertaa päädyinkin uuteen siistiin sivukonttoriin, joka sijaitsee lähellä Blaha Lujzan lähellä. Illalla käydessäni baari oli aika täynnä ja 14 oluthanaa kaatoivat oman panimon tuotteita tiuhaan tahtiin.  Kahden desin maisteluannokset olivat verrattain halpoja ja baarimikot osasivat suositella isosta ja vaihtelevasta valikoimasta.

Rizmajer – Popcorn IPA 6,5%

Rizmajer – Gyömbér 5,5%

Rizmajer – Silvaz 4,3%

Rizmajer – Málnás Búza 5,5%

 

Skål (Dohány u. 1)

Etenkin iltaisin suosittu baari tarjoilee vain muutamaa paikallista erikoisolutta, ja valikoima onkin suunniteltu tarjoamaan kaikille jotain, viininjuojista craftbeerin faneihin. Sisustus muistutti Helsingin Sori Tap Roomia, mutta hiukan halvemmalla, paikallisella vivahteella. Ihan boheemi paikka, jossa nauttia olutta matkalla suurempiin paikkoihin.

Monyo – Flying Rabbit American IPA 6,5%

Monyo – WHT IPA 6,1%

 

STart Craft Beer Bar (Kazinczy u. 20)

Helppo ja selkeä kaksikerroksinen olutkapakka, Pestin suosituimman ruin-baarin, Szimpla Kertin, lähellä. Hops Beer Bar sijaitsee nurkan takana, mutta paikkojen valikoimat ovat selkeästi erilaisia, jotta kilpailu kiristyisi liian pahasti. STartissa on monipuolinen paikallisten oluiden tarjonta keskeisenä osana, normaalein hinnoin. Sisältä paikka on hiukan kapakkamaisempi kuin muuta käymäni paikat, mutta tunnelma oli alkuillasta miellyttävää. Suosittelen käymään syömässä naapurin Street Food Karavanin kojuilla syömässä!

Silver Street – Wheat 4,5%


Ohessa myös tuliaisoluiden arvosteluja: 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *