Laitilan – Agricola 100 v. Juhlaolut

Agricola 100 v. Juhlaolut 6,5%

Laitila juhlistaa Suomen juhlavuotta belgian ale – tyylisellä Agricolallaan. Lasiin olut kaatuu tumman pihkaisena, hyvin hiilihapotettuna, mutta hiukan sakkaisena. Pinnalle muodostuu kevyt vaahto, joka jättää jälkeensä kevyen pitsin.

Tuoksultaan olut on kovin neutraali, taustalta löytyy pieni siirappinen ja maltainen makeus, sekä belgihiivan aromi. Olut näyttää lasissa paksummalta kuin maistaessa huomaa. Maultaan olut on kitkerä ja hiivainen, pienellä rusinaisella ja kristallimaltaisella sivumaulla. Suutuntumaltaan Agricola on yllättävän kuiva. Olutta kaataessa havaittu hiilihappoisuus katosi nopeasti. Suussa olut on tavallaan täyteläinen, ehkä enemmänkin siirappinen.

Tovereiden mielestä Laitilan juhlaolut kuulostaa hyvältä idealta tilata baarissa, mutta ei ehkä toista tule haettua.

Ulkonäkö: 6/10

Tuoksu: 11/20

Maku: 10/20

Suutuntuma: 5/10

Kokonaisuus: 16/40

Yhteispisteet: 48/100

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *