Svaneke – Säkkijärven Polkka

Säkkijärven Polkka 6,5%

Tanskan Bornholmista asti Alkon hyllyille saapunut Svaneken itsenäisyysportteri sisältää yleisten epäiltyjen lisäksi raakaa lakritsia ja tuntuu tavallaan edustavan itsenäistä Suomea paremmin kuin osa oman maamme juhlaoluista!

Lasissa olut näyttää hyvin tummalta ja sen pinnalle muodostuu luonnonruskea ja kermainen vaahto. Perinteinen lakun aromi on hyvin vahvana tuoksussa heti alkuun. Paahteinen kahvi sekä rukiinen ja mämminen elementti löytyvät myös taustalla. Olut tuntuu paksulta tuoksutellessa. Lakritsi jatkaa voittokulkuaan maussa, vielä voimistuen. Etenkin alkumaussa tuntuu myös kuivaa paahteisuutta. Tämä ja muut maut kuitenkin peittyvät edellämainitun lakun alle jopa liian voimakkaasti, jättäen makeutta suuhun pitkäksi aikaa. Suussa olut on kuitenkin miellyttävän pehmeä ja yllättävän helposti juotava.

Tanskasta asti tullut itsenäisyysolut olisi varmasti ehdoton voittaja maistelemiemme juhlaoluiden kesken, ellei se nojaisi liian paljon lakuunsa. Lakun ystävät tietenkin tulevat rakastamaan tätä olutta. 


Ulkonäkö: 8/10

Tuoksu: 15/20

Maku: 12/20

Suutuntuma: 6/10

Kokonaisuus: 22/40

Yhteispisteet: 63/100

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *