BRLO – Berliner Weisse

Berliner Weisse 4%

Handcrafted with Berlin Love”

En valitettavasti päässyt vierailemaan panimon baarissa Berliinin reissullani, mutta mukaani tarttui Flaschbiershopista heidän berliner weissensa. Berliner Kindliä lukuunottamatta kyseisen tyylin edustajia oli paikallisten panimoiden tarjoamina yllättävän harvassa. Tämä olut löytyi myös SOPPin Berliinin tiskiltä menneenä kesänä.

Lasissa BRLOn weisse on heinänkeltainen ja vahvasti hiilihapotettu. Vahva vaahto katoaa nopeasti. Tuoksultaan olut ei ole yhtä raikas kuin Brewbakerin vastaava tuotos, nojaten runsaampaan runkoonsa. Tästä syystä se muistuttaa perinteisiä mallasjuomia enemmän, mikä voi olla hyvä uutinen tyyliin vasta tutustuvalle oluen ystävälle. Pistävä, suora happamuus ja sitruksisuus ovat siis päällimmäisenä aromimaailmassa. Välillä berliner weisseissa hiivan aromit tuntuvat dominoivan, mutta tällä kertaa ei ole asian suhteen ongelmaa. Muut toverit kuvailivat oluen tuoksua valkoviinietikkaiseksi sekä karviaismaiseksi. Ruohoista parsaakin tuntui löytyvän!

Maultaan BRLOn weisse on pehmeämpi ja vähemmän viipyilevä kuin useimmat maistamani weisset. Taustalta löytyy myös vaahtokarkkia. Kaiken kaikkiaan olut on tasapainoinen ja helposti lähestyttävä tyylinsä edustaja, joka ei säväytä itseäni ihan tarpeeksi.


Ulkonäkö: 6/10

Tuoksu: 12/20

Maku: 12/20

Suutuntuma: 7/10

Kokonaisuus: 26/40

Yhteispisteet: 63/100

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.