Brewbaker – Berliner Weisse

Berliner Weisse 2,5% (Pullo kärsinyt matkalla.)

Kesäisellä Berliinin reissulla otin erityisesti selvää, millaisia berliner weisse -tyylin oluita kaupungissa on tarjolla. Yksi internetissä enimmäkseen kehuja saanut olut oli Brewbaker -pienpanimon Berliner Weisse. Kyseistä olutta löytyi lopulta Arminius -nimisen kauppahallin pienestä baarista, josta sitä ostin myös kotiin tuliaisiksi, sillä tämä berliner weisse on yksi parhaita joita olen maistanut.

Lasiin Brewbakerin hapanolut kaatuu samean hunajaisena ja vahvan hiilihappoisena. Olut muistuttaa enemmän  raikasta janonsammuttavaa limpparia, eikä lyhyt ja heikko vaahto auta asiaa. Tuoksussa on voimakkaasti esillä maitohappojen ja hiivan tuomat aromit. Taustalta löytyy sitruksista vehnää, makean suolaista pistävyyttä, aprikoosia sekä hiukan voimaista tunkkaisuutta. Kuvailun perusteella voisi kuvitella oluen tuoksuvan pahalle, mutta itse asiassa pidin siitä aika paljon!

Olut on maultaan hyvin raikas ja sitruksisen hapan. Hampaat ovat melkein irvessä saman tien. Taustalta löytyy myös suolaisuutta. Berliner Weissen tuoksu on monimuotoisempi kuin maku, mutta tämä vain auttaa olutta tuntumaan vielä enemmän raikkaalta ja kevyeltä! Maun kehitys olutta juodessa on mielenkiintoinen; aluksi olut on hapanta, joka kehittyy makean sitruksiseksi ja päätyy jälleen happamaksi jälkimaultaan. Pieni lisärunko ei olisi haitannut, mutta jotenkin olut onnistuu silti tuntumaan tarpeeksi tukevalta, jopa peittäen kitalakea pienellä siirappisuudella.

Suosittelen Brewbakerin Berliner Weissea kaikille kyseisen tyylin faneille sekä ihmisille, jotka eivät ehkä välitä perinteisen oluen mausta.


Ulkonäkö: 6/10

Tuoksu: 15/20

Maku: 15/20

Suutuntuma: 8/10

Kokonaisuus: 32/40

Yhteispisteet: 76/100

Etsimisen arvoinen ehdottomasti.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.