Pyynikin – Mosaic Lager

 

Mosaic Lager 4,7%

Taas kerran mainetta kansainvälisissä kisoissa(World Beer Awards 2017: Best Seasonal Lager) niittänyt Pyynikin Käsityöläispanimo on tuonut kauppojen hyllyille sesonkioluensa, Mosaic Lagerin.

Kupliva vaalea vaahto muodostuu voimakkaasti hunajankeltaisen, lievästi samean oluen pinnalle, jättäen jälkeensä kevyttä pitsiä. Ei ehkä ihan perinteisen kirkkaan lagerin näköinen, mutta silti hyvin maukkaan oloinen. Keskipaksuisen mallasrungon taustalla Mosaic -humalan aromeja löytyy kiitettävästi; miellyttävän trooppisen hedelmäinen, keveän katkera ja havuinen tuoksu on houkutteleva.

Kuiva ja hiukan hapan sekä mineraalinen maku iskevät ensin. Humalointi tarpeeksi hillittyä, jotta lagermainen helppo juotavuus säilyy. Vähän tuntuvampi maltaisuus olisi ollut tervetullutta. Jälkimaussa tuntuu sitruksista hapokkuutta ja katkeruutta, joiden ansiosta kieltä jopa hiukan pistelee.

Pyynikin Mosaic lager erottautuu lajitovereistaan juuri oikeilla tavoilla, joiden ansiosta ymmärrän selkeästi, miksi olut on palkintoja voittanut.


Ulkonäkö: 8/10

Tuoksu: 15/20

Maku: 13/20

Suutuntuma: 6/10

Kokonaisuus: 29/40

Yhteispisteet: 71/100

Voittaja-ainesta.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *