Panimo Hiisi – Kaiku Hefeweizen

Kaiku 4,5%

Kaiku 4,5%

Hiiden Kaiku pisti sattumalta silmääni Kouvolan S-Marketissa, viime vuoden lopulla. Olimme tovereiden kanssa käyneet Varustelekan Sotimassa Ruosniemen panimon maistelutilaisuudessa, missä he esittelivät uutta “Talven Kaiku” -nimistä altbieriään, jonka pullossa paistatteli “Kymijoen beer festivalin” logo. Hiukan taustaa tutkittuani selvisikin, että kyseisellä festivaalilla on aina nimikko-oluensa ja viime kesänä se oli Panimo Hiiden Kaiku Hefeweizen! Enpä siis voinut muuta kuin kokeilla tätä harvinaisuutta.

Kaikussa on ilmava vaahto, samean kultainen ja hunajainen väri sekä reilusti hiilihapokkuutta. Tuoksussa havaitsen ensimmäisenä hiivan ja vehnän. Sitrus ja banaanikin ovat edustettuina. Maussa Hiiden weizen jatkaa samaa linjaa, mutta mukaan liittyy myös kirpeyttä ja katkeruutta. Juha kommentoi Kaikua mausteiseksi verrattuna muihin maistamiinsa hefeihin. Ruoaksi suosittelisin aasialaisia makuja, kuten vaikkapa sweet & sour salaattia.


Ulkonäkö: 7/10

Tuoksu: 14/20

Maku: 12/20

Suutuntuma: 6/10

Kokonaisuus: 26/40

Yhteispisteet: 65/100


Kelpo Hefe, pitänee ensi vuonna vierailla festivaaleilla!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.