Erdinger – Schneeweisse

Schneeweisse 5,6%

”So schmeckt der winter”

Erdingerin jouluveto. Muut panimon oluet ovat mielestäni hyviä, mutta niistä puuttuu se viimeinen silaus, joka nostaisi ne aivan klassisimpien vehnäoluiden joukkoon.

Lasissa Schneeweisse on samean hunajainen, hyvin hiilihappoinen ja sen pinnalle muodostuu runsaahko vaalea vaahto, josta jää pieni kerros jälkeen. Erdingerin panimolle ominainen lievä pistävyys tuntuu tässäkin taustalla, sekä hiukan karamellisempi erikoismallas. Nämä lisäaromit tuovat kivaa lisää perinteisten vehnäoluiden piirteiden kanssa.

Hento havuisuus ja hiukan tuntuvampi maltaisuus tuntuvat olevan Schneeweissen kiinnitys joulusesonkiin, ainakin maun puolesta. Kevyt imelyys jää myös kielelle maiskuteltavaksi. Taustalla tuntuu myös löytyvän metallista makua, mikä on ollut myös panimon tunnusmerkkejä. Suussa olut tuntuu täyteläiseltä ja kivan kuplivalta. Jälkimaussa löytyy myös pienoista havuista katkeruutta.

Viimevuotiseen Kapuzineriin verrattuna Erdingerin Schneeweisse on hiukan huonompi, mutta silti hyvä vaihtoehto vehnäoluiden ystäville talven kylminä iltoina!


Ulkonäkö: 6/10
Tuoksu: 11/20
Maku: 13/20
Suutuntuma: 6/10
Kokonaisuus: 28/40
Yhteispisteet: 64/100


 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *