Früh – Kölsch

Früh Kölsch 4,8%

Jumbon Alkosta löytyi Frühin Kölschiä (kölniläinen suodatettu pale ale) kesän “helteillä” viilentämään. Tovereiden kuvausten perusteella tuore kölssi on sitä itseään ja parhautta. Miten on tuontipullon laita?

Lasissa olut muistuttaa lageria; kirkkaan keltaista ja hiilihappoista olutta kruunaa kermainen, vaalea ja lyhyt vaahto, jota seuraa kevyt ja miellyttävä pitsi. Tuoksultaan kölsch on hedelmäinen ja raikas kevyen humaloinnin komppaamana. Myös asiaa tuntevampien tovereiden mielestä oluessa oli hyvä tuoksu.

Lagermainen kirkas ja hillitty maku saa seurakseen alemaista hedelmäisyyttä. Valitettavasti olut myös maistuu hiukan epämiellyttävän ummehtuneelle.Suutuntumaltaan olut on hyvin hiilihapotettu, hapan ja katkera jälkimaultaan. Tältä osaa olut muistuttaa kölschiä. Olut on miellyttävän kevyt juotava ja hinnaltaan alkon alakastissa, mutta tyylille ominainen raikkaus puuttuu.


Ulkonäkö: 7/10

Tuoksu: 12/20

Maku: 10/20

Suutuntuma: 7/10

Kokonaisuus: 24/40

Yhteispisteet: 60/100

Pitänee kokeilla hanatuoretta kamaa omalla tulevalla ekskursiolla!


 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *