The Flying Dutchman – Nomad More Dry And Sour Than Your Mother In Law Saison

Flying Saison 4,7%

Päädyin testaamaan Flying Dutchmanin saisonia Why Join: baarissa, valitettavien hanaongelmien vuoksi. Dutchman on pannut oluensa belgialaisen De Proefbrouwerijn kautta, joka on tehnyt esim. Mikkellerille olutta, joten ammattitaitoa ainakin löytyy. Etenkin humalien ja mausteiden käyttö on oluessa mielenkiintoista; aromeja tulee niin amerikkalaisista, englantilaisista kuin japanilaisistakin humalista, sekä appelsiininkuoresta että korianterin ja paratiisinsiemenistä.

Lasissa olut on kirkkaan keltainen ja hyvin hiilihapotettu, vaikkakin vaahto jää heikohkoksi eikä pitsiä näy paljoakaan. Yrttinen humalointi ja maustaminen toimivat hyvin tämän tyyliselle oluelle, tuohan saisonhiiva oman mausteisen tatsinsa. Kevyt mallaspohja antaa keveää makeutta tausta-aromina.

Olut on kovin raikas, mutta jä silti hiukan liian vetiseksi mielestäni. Pakko myöntää, että en ole maistanut näin kuivaa olutta vielä. Mother In Law on myös hyvin hapan ja taustalla vaikuttavat suolaisuus, sitrus sekä humalien yrttisyys. Jälkimaussa on hiukan katkeruutta, joka jää leijumaan kitalakeen. Lentävän hollantilaisen saisoni on erittäin miellyttävä lisä tulevan kesän janojuomiin, jota tulen myös suosittelemaan muille tovereilleni.


Ulkonäkö: 7/10

Tuoksu: 13/20

Maku: 14/20

Suutuntuma: 7/10

Kokonaisuus: 25/40

Yhteispisteet: 66/100

Maukasta kuivuutta


 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.