Brooklyn Brewery – Naranjito

Naranjito 4,5%

Martinlaakson Jyväsessä oli tarjolla Brooklyn Breweryn Naranjito Pale Alea, joka on erityisesti Suomeen ja Norjaan kohdistettu kevään uutuus. Panoprosessissa on panostettu appelsiinisiin aromeihin, mikä jo nimessäkin ilmenee, sillä naranjito tarkoittaa espanjaksi “pientä appelsiinia”.

Olut on väriltään kirkkaan meripihkainen, pale aleksi hyvin lagermainen. Pinnalle muodostuu kevyen kellertävä vaahto sekä pitsi. Nimi on enne: Naranjito tuoksuu vahvan appelsiiniselle ja muutenkin sitruksiselle, taustalla häämöttää humalien kevyt katkero. Maku on hyvin raikas ja sitruksisen kukkainen. Jälkimaun katkeruus on pehmeää. Oluessa on lievä vetisyyden tunne, mutta ei häiritsevässä määrin.

En ole kummemin tutustunut Brooklyn Breweryn tuotteisiin, mutta tämän oluen antamalla vaikutelmalla maistelen varmasti heidän oluitaan tulevaisuudessakin! Olut on tehty meksikolainen ruoka mielessä, joka onkin erittäin hyvä paritus.


Ulkonäkö: 7/10

Tuoksu: 12/20

Maku: 14/20

Suutuntuma: 7/10

Kokonaisuus: 27/40

Yhteispisteet: 67/100

Miellyttävä ja raikas janonsammuttaja.


 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *