Omnipollo – Noa Pecan Mud Cake

Toveri Mikon suosituksesta nappasin tämän Ruotsin parhaisiin kuuluvan oluen mukaani Tallinnan Uba & Humalista. Jo pelkästään huokean hinnan puolesta (Alkoon verrattuna n. 4 euroa halvempi) sijoitus oli äärimmäisen kannattava! Sanomista ja kommentteja Noa keräsi tähän mennessä eniten kaikista arvostelluista oluista.

Oluen vahva tuoksu valtasi nenäni saman tien, ennen kuin ehdin edes kaataa olutta lasiin. Pecan Mud Caken tuoksuu täsmälleen mitä sen nimi lupaa; pekaanipähkinä, suklaa ja taikinaisuus vangitsevat nenän anturit, enkä voinut kuin nauraa mielihyvästä. “Herra Jumala mikä tuoksu”, kommentoi yksi tovereista. Houkuttelevan tuoksun taustalla toverit löysivät myös kirsikkaa ja kookosta. Väriltään Noa on läpivalaisematon tumma, vaahdon ollessa myös tumma sekä pitsinen.

Maultaan Noa ei ole ihan yhtä mutakakkuinen kuin tuoksultaan, muttei sen tarvitsekaan olla. Makeus, pehmeys ja jälkimaun katkeruus ovat mahtavassa tasapainossa (Sori Brewingin Vanilla Cake Fever voisi ottaa tästä oppia). Vihdoin ymmärrän, miksi juomien kuvailussa käytetään sanaa pyöreä! Suklaan rinnalla maistuva kahvi tuo miellyttävän lisän. Suutuntumaltaan Omnipollon nestemäinen mutakakku on aivan mahtava, täyteläinen jälkimaku viivyttelee ja lämmittää kurkussa. Alkoholin maku pysyy piilossa, vaikka voltteja onkin runsaat 11,3%. Suosittelemme juomaan lämmenneenä, jotta katkeruus paistuu paremmin läpi ja olut muistuttaa vielä enemmän uunituoretta mutakakkua.

Kun tämä imperial stout saatiin vihdoin juotua loppuun (kaikki halusivat ehdottomasti osansa), jäi maistelulasi olohuoneen pöydälle, jotta saimme vielä muistella Noan mahtavaa tuoksua illan pimetessäkin. Haluaisin tässä kohtaa pyytää toveri Joonalta anteeksi, ettemme juoneet Noaa hänen kanssaan. Uskoisin, että hänelle kuitenkin tilaisuus tulee myöhemmin.

Ruokasuosituksina ehdotettiin kuivalihaa vastapainoksi raskaalle suklaapommille, sekä valkohomejuustoa kaveriksi. Puhuttaessa siitä, kuinka hyvä tyylilajissaan Noa on, sitä parempia stoutteja on olemassa (kuten Koskipanimon Siperia). Kiistatonta kuitenkin on se, että Omnipollon Noa Pecan Mudcake tekee oman työnsä helvetin hyvin. Ostakaa.


Ulkonäkö: 9/10

Tuoksu: 20/20

Maku: 19/20

Suutuntuma: 9/10

Kokonaisuus: 38/40

Yhteispisteet: 95/100

Tästä tulee hyvä mieli.


 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *