Syystoberfest 2016

 

Kesä lähenee loppuaan ainoalla vapaalla olevalla toverilla oli hyvää aikaa käydä katsastamassa syystoberfest rautatientorilla. Ja siinä samalla testata vasta valittuja suomen parhaita oluita.

Zanderstour

Zander Stout

Festari koostui tällä kertaa suuremmalti osin “Herkkujen suomi”-tapahtumasta ja saksalaiseen tapaan suuresta olutteltasta. Olutvalikoima oli edellisiin paikalla järjestettyihin tapahtumiin verrattuna melkoisen suppea, mutta löytyihän sieltä muutama palkinnonkin saanut yksilö. Festari oli hyvä aloittaa vahvasti, eli Suomenlinnan panimon Zander stoutista ja siinä ohessa maistella Argentiinalaistyylisesti maustettua Salsiccia-raakamakkaraa. Yleensä tällaiset tapahtumat erittelevät oluen ja ruoan erillisiksi alueiksi, mutta tällä kertaa näytti meno muuttuneen. Ketään ei pahemmin haitannut vaikka välillä poistui terassialueelta hakemaan pöytään jos jonkinlaista särvintä tuopillisen seuraksi.

Alueelle tuli osuttua siinä kahden aikaan iltapäivällä, joten meno oli vielä aika rauhallista ja kävijämäärät maltillisia. Hyvin kyllä huomasi että pienpanimot eivät panosta tapahtumaan lähes lainkaan: kaikki tunnelma tapahtumasta oli poissa. Siinä missä Sopp:ssä ja Craft beer helsingissä oli joka kojulla omat myyjät jotka tiesivät myymistään oluista jotain ja joiden kanssa pystyi vaihtamaan kommenttia valikoimista, oli tämä tehty konseptillä “en minä tästä oikein tiedä minä vain myyn”.

Warthogipa

Warthog IPA

Yksi asia mikä jäi kovasti vaivaamaan, oli tapahtumaan sopivien oluiden puute. Lähes kaikki saksalaistyyliset oluet loistivat poissaolollaan. Ainoastaan Vakka-suomen panimo Uudestakaupungista ja koskipanimo Plevna Tampereelta olivat tuoneet maisteltavaksi Octoberfestbieriä ja Weizenbockia. Kumpikin mainiota esimerkkejä tyyliltään. Kovasti yritin myös metsästää vuoden olutta: Muflonin pilsneriä, mutta vaikka tapahtuman kotisivut mainostivat tätä löytyvän, ei koko festarilta olutta löytynyt. Tämä ei onneksi menoa haitannut, tilalle kun sai Hopping brewstersin Warthog-ipan. Upposi todella hyvin Lapin kaamoslihan poromakkaran kanssa.

Syystob2016

Festari oli hyvä esimerkki ruoan ja oluen yhdistämisestä, mutta tunnelmaa ei löytynyt lainkaan. Edellisvuosien vertailussa on ruokatarjonta vähentynyt ja anniskelualue kasvanut, mutta olutvalikoima on pysynyt melko suppeana.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *