Laitilan Wirvoitusjuomatehdas – Atlanta

Laitilan – Atlanta american pils 5,0%

Laitilan jo jonkun aikaa kauppojen hyllyillä lymyillyt Atlanta American Pils on seuraavana raatimme maisteltavana. Nimensä mukaisesti Atlanta on amerikkalaisittain humaloitu lager.

Runsaahko vaalea vaahto peittää pihkaisen hyvin hapotetun oluen, luoden mielllyttävän ja juotavan kokonaisuuden. Sitruksinen, havuinen ja raikas humalointi rapakon takaa tuntuu eniten Atlantaa tuoksutellessa. Makea maltainen tausta komppaa edellämainittua maustamista kiitettävästi. Tovereita olut muistuttaa tuoksultaan jopa trooppista passionhedelmää.

Katkeruus on hiukan liian voimakasta olutta juodessa, etenkin kun kyseessä on pilsin tyylinen olunen. Olut on niin humalavetoinen, että muita makuja on yllättävän vaikea löytää. Suutuntumaltaan Atlanta on hapanta ja hapokasta, jolloin kokonaisuudesta tulee aika kuivaa. Pieni makeus löytyy ensisiemauksella. Jälkimaultaan olut säilyttää katkeran otteen hyvin pitkään.

Kaiken kaikkiaan Laitilan Atlanta on humalaisten oluiden ystäville hyvä lähikauppavaihtoehto, muille vähän liian katkera. Pieni itsehillintä humaloinnin suhteen loisi miellyttävän tasapainoisen, mutta luonteikkaan pilssin.


Ulkonäkö: 8/10

Tuoksu: 14/20

Maku: 13/20

Suutuntuma: 6/10

Koko: 25/40

Yhteensä: 66/100

Vahva ja luonteikas pils.


 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.