Koff – Jouluolut 4,5%

Jouluolut 4,5%

Tällä kertaa joulupöytään jonottamassa on Koffin alkuperäinen 4,5 prosentin Jouluolut, joka on panimon mukaan “Ainoa, jolla on merkitystä”. Jouluolut on ollut markkinoilla jo 30v., joten täytyy sen aika hyvä olla? Olut on vienna -tyylinen lager ja humaloinnissa on käytetty jalohumala saazia.

Tumman mahonkisen, jopa siirappisen sävyinen olut täyttää lasin ja näyttää kirkkaalta. Pinnalle muodostuu kermainen ja säilyvä vaahto. Maltillisen humaloinnin eli kevyen katkeron sekä karamellinen tausta-aromi luovat aika pehmeän ja puhtaan tuoksun. Ehkä hiukan tuntuu lagerhiivan tuoma imelyys?

Maultaan olut on pääasiassa maltainen. Tumman karkkimaltaan ja hiivan tuoma makea imelyys sekä hento jalohumala löytyvät taustalta. Olutta juodessa tuntuu tulevan vesi kielelle. Olut varmaan sopisi ruokajuomaksi hyvin? Olut on suussa verrattain kuohkea ja pääasiassa maltainen jälkimaultaankin.

Koffin Jouluolut 4,5% on keskitien kulkija ja ihan hyvä joulupöydän lisä. Vahvempaan veljeensä verrattuna olut on helpommin lähestyttävä, mutta myös hiukan vähemmän mielenkiintoinen makumaailmaltaan. Ei silti pahaa!


Ulkonäkö: 8/10
Tuoksu: 11/20
Maku: 11/20
Suutuntuma: 4/10
Kokonaisuus: 17/40
Yhteispisteet: 51/100


 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *