Wieninger – Winter Festbier

Wieninger – Winter Festbier 5,8%

Privatbrauerei Wieningerin jouluinen juhlaolut kaatuu lasiin kultaisen kirkkaana, muodostaen pinnalleen valkoisen, lyhyen vaahdon. Kokonaisuutena olut kuplivalta ja juotavalta. Olkinen, jyväinen mallas tulee vahvasti oluen tuoksussa esille, samoin kuin hento jalohumalan aromi. Rustiikkinen rikki ei ole tässä yhtä voimakaana läsnä kuin Õllenautin Jõulu Laagerissa, mutta sen kyllä huomaa silti selkeästi.

Petyin olutta maistaessa; Winter Festbier oli mauttomampi ja vetisempi kuin odotin, jopa sen verran että alkoholin maku tuntuu hiipivän pinnalle. Juotavuudeltaan olut on ihan hyvää luokkaa, mutta kokonaisuutena aika pliisu ja unohdettava. Jalohumalan katkero ja pieni lageroinnin imelä makeus löytyvät taustalta. En ottaisi tätä muiden yli joulupöytään, mutta janojuomana menettelee.


Ulkonäkö: 8/10

Tuoksu: 13/20

Maku: 10/20

Suutuntuma: 4/10

Kokonaisuus: 20/40

Yhteispisteet: 55/100

Ihan hyvää olutta, mutta saksalaisten joukossa alakastia mielestäni.


Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.