Laitilan – Tuomas Altbier

Laitilan – Tuomas Altbier 5%

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tämän vuotinen Hyvä Tuomas -jouluolut, Tuomas Altbier, on jälleen kerran Olutliiton kiertopalkintovoittajien kanssa yhteistyössä tehty kollaboraatio.

Lasissa Tuomas on kirkas, tumman punertava, jonka pinnalle muodostuu valkoinen lyhyt vaahto. Oluen tuoksussa on selkeästi lageroinnin aiheuttamaa hiukan metallista raikkautta. Karamellisen maltaisuuden lisäksi oluen tuoksu on vähän mieto.

Pienoinen paahde, karamellimallas ja hento katkero antavat kivasti luonnetta tälle aika helposti juotavalle oluelle. Kitalakeen jää metallinen pieni katkero, joka kuitenkin huuhtoutuu suht nopeaan kurkusta alas. Hyvien Tuomaiden ja Laitilan yhteistyöoluiden joukossa Altbier on maittava ja kelpo, mutta esimerkiksi vuoden 2018 Hopfenweizen vie siltä voiton. Joka tapauksessa Tuomas Altbier on vähän persoonallisempi valinta joulupöytään, mutta tervetullut vaihtoehto silti!


Ulkonäkö: 8/10

Tuoksu: 11/20

Maku: 11/20

Suutuntuma: 5/10

Kokonaisuus: 23/40

Yhteispisteet: 58/100

Vähän muutosta vallitsevaan tilanteeseen, sopii hyvin joulupöytään.


Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.