Iso-Kallan Panimo – Frosty Winter

Iso Kallan - Frosty Winter %
Iso-Kallan – Frosty Winter 5,5%

Iso-Kallan Panimon talvikausiolut on tsekkityylinen, kinkun kaveriksi mainostettu tumma lager.

Lasissa olut on kieltämättä tumma, kirkas ja kivasti kupliva. Sen pinnalle muodostuu vähän rusehtava, vaalea vaahto, jonka jälkeen jää mokkainen pieni pitsirinki. Tuoksu alkaa ymmärrettävästi tumman paahteisena, mutta jatkuu tsekkityylille sopivasti myös maltaisen makeaksi ja aromikkaan humalaiseksi. Havaitsin myös leivosmaista aromia, mutten sille tarkempaa kuvausta keksinyt. Frosty Winterissä käytettyä Northern Brewer -humalaa kuvaillaan hiukan minttuiseksi ja puiseksi myöhäisenä keittolisäyksenä, joilla kuvailisin tuoksuakin hiukan, mutta etenkin makua.

Oluen ensipuraisu on karhea, jopa kahvisen paahteinen. Lisää juopotellessa tämä tasaantuu mukavan makeaan ja rustiikkisen raikkaaseen kokonaisuuteen. Hiukan minttuisen mentholinen humalan maku luo myös sopivan jouluisen tunnelman. Jälkimakuna kurkkuuni jää paahdetun maltainen, mutta imelä makeus, joka omaan makuuni on vähän turhan makeaa. Iso-Kallan Frosty Winter on karhea, sopivan vivahteikas talviolut, vaikkei hirveästi kaltaisistaan poikkeakaan. Suosittelisin tätä olutta joulupöytään mielelläni.


Ulkonäkö: 9/10

Tuoksu: 15/20

Maku: 15/20

Suutuntuma: 6/10

Kokonaisuus: 30/40

Yhteispisteet: 75/100

Ehdoton kinkunkaiverruksen kumppaniolut.


Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.